Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

  • 3 tl Euroma Essential Kerrie
  • 1/4 tl Euroma Essential Gember
  • 1/4 tl Euroma Essential Koriander
  • 1/4 tl Euroma Essential Kaneel
  • 4 tl Euroma pureersoep kruiden
  • 1 liter water
  • 4 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 1,25 kg gesneden pompoen
  • Halve komkommer
  • 2-3 takjes verse munt
  • 125g yoghurt
  • 4 naanbroden
  • 400 g linzen

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotten in parten, verhit de olijfolie in een soeppan en bak de pompoenblokjes en sjalotten 5 minuten.
  2. Voeg de Pureersoep kruiden, 1l water en overige kruiden toe, laat 20 minuten op laag vuur garen.
  3. Maak de raita. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de munt fijn. Meng de yoghurt met de komkommer en ¾ van de munt en breng op smaak met peper.
  5. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  7. Spoel de linzen af en voeg toe aan de soep. Verwarm 5 minuten op laag vuur. Voeg eventueel zout toe naar wens.
  8. Garneer de soep met een lepel raita en munt en serveer met het naanbrood.

 

 

Waardeer gerecht (0)