Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Al-Andalus kruiden met de Aardappel kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2½ el Euroma Al-Andalus kruiden
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 6 eieren
  • 2 rode paprika’s
  • 300 g kipfilet
  • 200 g gesneden spitskool

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snipper de uien. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Bak de aardappelblokjes met 1½ el Al-Andalus kruiden en de helft van de ui in 10 min. goudbruin en gaar. Voeg peper en zout eventueel naar smaak toe.
  2. Klop met een vork de eieren los in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak van de aardappel en ui in de pan een gelijkmatige laag en schenk het ei erover. Zet het vuur laag en laat de tortilla in 20 min. gaar worden. Keer de aardappel-omelet, met behulp van een bord, als het ei gestold na 10-12 min. is.
  3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit de rest van de olie. Bak kip met de rest van de Al-Andalus kruiden en zout naar smaak in 5 min. bruin. Voeg dan de rest van de ui, de paprika en de spitskool toe. Roerbak nog 4 min.
  5. Leg de aardappeltortilla op een platte schaal. Schep het kip-groentemengsel erop en serveer. Lekker met wat peterselie.
Waardeer gerecht (5)