Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snipper de uien. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Bak de aardappelblokjes met 1½ el Portugese kipkruiden en de helft van de ui in 10 min. goudbruin en gaar. Voeg peper en zout eventueel naar smaak toe.
  2. Klop met een vork de eieren los in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak van de aardappel en ui in de pan een gelijkmatige laag en schenk het ei erover. Zet het vuur laag en laat de tortilla in 20 min. gaar worden. Keer de aardappel-omelet, met behulp van een bord, als het ei gestold na 10-12 min. is.
  3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit de rest van de olie. Bak kip met de rest van de Portugese kipkruiden en zout naar smaak in 5 min. bruin. Voeg dan de rest van de ui, de paprika en de spitskool toe. Roerbak nog 4 min.
  5. Leg de aardappeltortilla op een platte schaal. Schep het kip-groentemengsel erop en serveer. Lekker met wat peterselie.