20 min. bereiden60 min. wachten4 personenvegetarisch
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
600 g knolselderij
500 g roodschillige aardappelen
½ el Euroma knoflook
2 el Euroma Provençaalse kruiden
250 ml slagroom
150 g geraspte gruyère
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de knolselderij en aardappelen. Schaaf beiden in de keukenmachine in dunne plakjes. Meng de knolselderij- en aardappelplakjes met de knoflook, Provençaalse kruiden, peper en zout en verdeel over de ovenschaal.
Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Keukenmaterialen
Keukenmachine
Tip
Je kunt deze gratin een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Dek af met aluminiumfolie, verwarm 30 min. op 150 °C in de oven en serveer.
Je kunt de gratin ook een mediterraan tintje geven. Vervang de Provençaalse kruiden door dezelfde hoeveelheid Mediterrane kruiden en de gruyère door (geraspte) mozzarella.