Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Knoflook kruiden en Provençaalse kruiden met de Salade en groente blend in de bereidingswijze.

  • ½ el Euroma knoflook
  • 600 g knolselderij
  • 500 g roodschillige aardappelen
  • 2 el Euroma Provençaalse kruiden
  • 250 ml slagroom
  • 150 g geraspte gruyère

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de knolselderij en aardappelen. Schaaf beiden in de keukenmachine in dunne plakjes. Meng de knolselderij- en aardappelplakjes met de knoflook, Provençaalse kruiden, peper en zout en verdeel over de ovenschaal.
  2. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Waardeer gerecht (2)