Ingrediënten
- 600 g knolselderij
- 500 g roodschillige aardappelen
- ½ el Euroma knoflook
- 2 el Provençaalse kruiden
- 250 ml slagroom
- 150 g geraspte gruyère
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de knolselderij en aardappelen. Schaaf beiden in de keukenmachine in dunne plakjes. Meng de knolselderij- en aardappelplakjes met de knoflook, Provençaalse kruiden, peper en zout en verdeel over de ovenschaal.
- Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Keukenmaterialen
- Keukenmachine
Tip
- Je kunt deze gratin een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Dek af met aluminiumfolie, verwarm 30 min. op 150 °C in de oven en serveer.
- Je kunt de gratin ook een mediterraan tintje geven. Vervang de Provençaalse kruiden door dezelfde hoeveelheid Mediterrane kruiden en de gruyère door (geraspte) mozzarella.