Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de boter. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met boter. Leg 1 vel filodeeg erop. Bestrijk met boter en leg een volgend vel deels overlappend over het vorige vel. Bestrijk met boter. Herhaal met nog 4 vellen en boter zodat de bodem royaal is bedekt met filodeeg en de randen ca. 3 cm overhangen. Bewaar de boter die je overhoudt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Meng de geitenkaas, eieren, crème fraîche, paprika edelsüss, Provençaalse kruiden en eventueel zout in een kom tot een egaal mengsel.
  4. Snijd de grote tomaten in plakken en halveer de kleinere. Snijd de uien in dunne plakken.
  5. Verdeel het roommengsel over de filobodem. Verdeel de tomaten en uien over de taart. Bestrijk de uien met de rest van de gesmolten boter.
  6. Bak de tomatentaart ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 20 min. eventueel losjes af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  7. Neem de taart uit de oven en laat 10 min. staan. Hak ondertussen de noten grof. Bestrooi de taart met de pistache en serveer met de waterkers. Je kunt de taart warm, lauw of op kamertemperatuur serveren.