Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Zwolsche stoof kruiden met de Stoof kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2,5 el Euroma Zwolsche Stoof
  • 1,5 kg short ribs
  • 3 el bloem
  • 1 el olie
  • 2 perssinaansappels
  • 200 ml soepele rode wijn
  • 2 el keukenstroop
  • 24 mini-pasteitjes
  • selderij

Bereidingswijze

  1. Snijd de short ribs los en bestrooi rondom met bloem en zout. Verhit de olie en braad het vlees rondom bruin.
  2. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers beide vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en –sap, wijn, stroop en de Zwolsche Stoof in de slowcooker en roer door. (Geen slowcooker in huis, kijk bij de tips voor bereiding in een braadpan.) Leg het vlees erin, doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 5 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
  3. Zet de slowcooker uit. Neem het vlees uit de pan en schep voorzichtig het vet van de saus.
  4. Haal het vlees van het bot en verwijder de grote stukken vet. Schep zoveel saus door het vlees dat het een smeuïg geheel wordt (6-8 el). Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  5. Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pasteitjes met behulp van 2 theelepels met het stoofvlees en garneer met een beetje selder­­­ij.
Waardeer gerecht (1)