Pulled beef pasteitjes met sinaasappel, Zwolsche Stoof en rode wijn
30 min. bereiden300 min. wachten4 personen
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
2,5 el Euroma Zwolsche Stoof
1,5 kg short ribs
3 el bloem
1 el olie
2 perssinaansappels
200 ml soepele rode wijn
2 el keukenstroop
24 mini-pasteitjes
selderij
Bereidingswijze
Snijd de short ribs los en bestrooi rondom met bloem en zout. Verhit de olie en braad het vlees rondom bruin.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers beide vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en –sap, wijn, stroop en de Zwolsche Stoof in de slowcooker en roer door. (Geen slowcooker in huis, kijk bij de tips voor bereiding in een braadpan.) Leg het vlees erin, doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 5 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
Zet de slowcooker uit. Neem het vlees uit de pan en schep voorzichtig het vet van de saus.
Haal het vlees van het bot en verwijder de grote stukken vet. Schep zoveel saus door het vlees dat het een smeuïg geheel wordt (6-8 el). Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pasteitjes met behulp van 2 theelepels met het stoofvlees en garneer met een beetje selderij.
Keukenmaterialen
Slowcooker
Tip
Geen slowcooker in huis? In dat geval braad je het vlees aan in een grote braadpan met olie. Vervolgens verwijder je het bakvet uit de pan en voeg je de ingrediënten volgens het recept toe. Stoof het vlees met de deksel op de pan gaar in ca. 5 uur op laag vuur. Het is echter wel zo dat in een slowcooker weinig vocht toegevoegd hoeft te worden, in tegenstelling tot een braadpan. Je kunt het vlees 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Je kunt het vlees ook invriezen. Bewaar max. 2 maanden in de vriezer.
In plaats van shortribs kun je ook een mooi stuk procureur gebruiken.
Deze mini-pasteitjes zijn geschikt voor een sharing diner met nog veel andere gerechten erbij. Eet je het als 1 gerecht, serveer het dan in grote pasteibakjes. Of serveer het vlees zonder pasteibakje met pappardelle, polenta of puree en haricots verts.