Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 ml melk, op kamertemperatuur
  • 10 g gedroogde gist
  • 500 g (patent)bloem, met minimaal 12% eiwit
  • 10 g zout
  • 50 g suiker
  • 85 g boter, op kamertemperatuur
  • Voor de vulling:
  • 2 el Euroma Pumpkin baking spice
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • Voor de siroop:
  • 60 g suiker
  • 60 g water
  • Verder nodig:
  • 1 tl Euroma Pumpkin baking spice
  • 30 g fijne suiker
  • bloem, voor het werkblad

Bereidingswijze

  1. Meng de melk met het gist. Voeg alle andere ingrediënten voor het deeg - behalve de boter - toe en kneed alles tot een deeg. Kneed het minimaal 10 minuten door. Dit kun je met de hand doen of met een standmixer met deeghaak. Voeg tegen het einde van de kneedtijd de boter toe en kneed deze door het deeg. Het deeg lijkt eerst wat plakkerig te worden, maar als je gewoon door blijft kneden, komt dit goed. Dek de kom met deeg af met plasticfolie, laat ½ uur rijzen op kamertemperatuur en zet dan een nacht in de koelkast.
  2. Ga de volgende dag verder. Doe voor de vulling de Euroma Pumpkin baking spice, de boter en de lichtbruine basterdsuiker in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) tot een romig mengsel.
  3. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van 30x60 cm. Leg het deeg met de lange zijde naar je toe en bestrijk de deeglap vanaf de linkerkant voor ⅔ met de vulling. Vouw het deeg aan de rechterkant voor ⅓ over de vulling en vouw daar vervolgens de linkerkant met de vulling erop overheen. Je hebt nu een lap van ongeveer 20x30 cm. Rol het deeg voorzichtig nog iets in de breedte uit, tot het ongeveer 30 cm breed is.
  4. Snijd het deeg in de breedte in 12 gelijke repen. Snijd elke reep in de lengte in, maar laat ze aan één uiteinde aan elkaar vastzitten. Draai de twee deegslierten om elkaar heen als een twister. Pak het deeg aan één kant vast tussen duim en wijsvinger en wikkel het deeg daar twee keer omheen. Druk het einde van het deeg door het midden en leg het broodje met het uiteinde omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de broodjes losjes af met plastic folie en laat ze nog 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 
  5. Maak intussen alvast de suikersiroop. Doe het water met de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat de siroop dan afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in 9-13 minuten goudbruin en gaar. Meng de fijne suiker met de tl Euroma Pumpkin baking spice voor een heerlijke specerijensuiker. Bestrijk de broodjes direct uit de oven met de suikersiroop en bestrooi met wat van de specerijensuiker. Serveer de broodjes zo vers mogelijk!

Tip

Heb je minder tijd? Je kunt het deeg ook korter laten rusten in de koelkast, na 1 uur kun je het ook al verwerken tot broodjes.

Waardeer gerecht (0)