Ingrediënten

  • 400 g pompoenblokjes
  • 2 winterwortels
  • 2 rode uien
  • 2 cm verse gember
  • 1 stokbrood
  • 1 liter water
  • 2 el Euroma Pureersoep kruiden
  • 1 el olie
  • Variatie
  • 1 appel

Bereidingswijze

  1. Schil de winterwortels. Snijd de ui en winterwortels in grove stukken. Schil de gember en snijd fijn.
  2. Pak een soeppan en bak de uien, wortelen, pompoen en gember even kort aan in olie.
  3. Voeg water en 2 el Pureersoep kruiden toe en breng aan de kook.
  4. Laat 20 min. zachtjes doorkoken.
  5. Pureer de soep tot de gewenste grofheid. Eventueel op smaak brengen met zout.
  6. Serveer de soep met een stuk stokbrood.

Tip! Kook een in blokjes gesneden appel mee. Varieer gerust met groenten. Deze pureersoep kruiden zijn ook erg lekker met tomaat, paprika, courgette, broccoli, prei en zoete aardappel bijvoorbeeld.

Waardeer gerecht (0)