Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

  • 2 el Euroma Ras el Hanout
  • 1 el Euroma Oregano
  • 2 el olijfolie
  • 200 g geschilde bospeen
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 4 kippendijen
  • 300 ml kipbouillon
  • 225 g couscous
  • 4 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Snij de bospeen in de lengte door midden, snij de courgette in plakken van ½ cm en de ui in halve ringen van ½ cm.
  3. Verdeel de groenten in een ovenschaal en schenk hier 1 el olijfolie en 1 el Ras el Hanout kruiden overheen, meng door.
  4. Smeer de kippendij in met de overige el olijfolie, de overige el Ras el Hanout kruiden, de Oregano en indien gewenst wat zout.
  5. Verdeel de kip over de groenten en bak 30 minuten af, tot de kip goudbruin en gaar is.
  6. Verhit intussen de kipbouillon en schenk dit over de couscous. Dek af met huishoudfolie zodat de couscous het vocht kan opnemen. Roer voor het opdienen door met een vork.
  7. Dien de kip en groenten op met de couscous en een lepel Griekse yoghurt.

Tip

Deze maaltijd is ook heerlijk zonder couscous, maar voeg dan wat meer groenten toe.

Waardeer gerecht (0)