Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Ras el Hanout kruiden bij de kip met de Kip kruiden blend en de Ras el Hanout kruiden bij de couscous met de Salade en groente blend in de bereidingswijze.

  • Voor de kip:
  • 1 el Euroma Ras el Hanout
  • 4 kippenpoten
  • 30 ml olijfolie
  • Eventueel zout en peper naar smaak
  • Voor de couscous salade:
  • 1 tl Euroma Ras el Hanout
  • 300 g parelcouscous
  • 100 g tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 100 g gegrilde paprika
  • 75 g zongedroogde tomaten
  • 30 g kappertjes
  • 1/2 chili peper
  • 1/2 bosje peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ. 
  2. Meng de olie met 1 el Ras el Hanout kruiden. 
  3. Verdeel de zout en peper over de kippenpoten heen. 
  4. Bestrijk de kippenpoten met de Ras el Hanout marinade en bereid de kippenpoten op de BBQ. 
  5. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking vermeld staat en laat afkoelen.
  6. Snijd de tomaatjes, komkommer, gegrilde paprika, zongedroogde tomaten, chilipeper en kappertjes en voeg toe aan de parelcouscous.
  7. Breng verder op smaak met 1 tl Ras el Hanout en eventueel zout en peper naar smaak.
  8. Serveer de kippenpoten samen met de parelcouscous salade en garneer met peterselie.
Waardeer gerecht (0)