Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Ras el Hanout kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 4,5 tl Euroma Ras el Hanout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pot gegrilde paprika, in reepjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 800 g tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 80 g feta
  • 8 grote pitabroodjes of naan

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit de ui aan tot deze glazig wordt. Voeg de gegrilde paprika, de knoflook en de Ras el Hanout toe. Bak 30 seconden mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe, breng dit indien gewenst op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  3. Gebruik een lepel om ruimte te maken voor de eieren in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren op laag vuur pruttelen totdat ze de gewenste gaarheid bereikt hebben.
  4. Breng de eieren op smaak met zout, garneer met de feta en serveer met de pita's.

Tip

  • Je kunt, als je ervan houdt, de shakshuka garneren met verse koriander of peterselie.
Waardeer gerecht (0)