Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in stukken van 2 cm. Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aubergine en Mediterrane ovengroentenkruiden toe en bak 5 min. op hoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de courgette in stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ook in stukken van 2 cm. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  3. Voeg de courgette, paprika, linzen en gepelde tomaten toe aan het auberginemengsel. Druk de tomaten met een houten lepel in stukken. Breng de ratatouille aan de kook en laat met de deksel op de pan 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
  4. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Snijd de baguette in stukken. Roer het citroenrasp door de ratatouille en breng eventueel op smaak met zout. Leg de citroenpartjes erop en serveer met het brood.