Ingrediënten

  • 1 el Euroma Chinese 5 Spice
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • 150 gr ricotta
  • 140 gr suiker
  • 60 gr maïzena
  • 25 gr boter
  • 1 ei
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Verhit de melk en boter met een snuf zout in een steelpan, tot de boter is gesmolten. Laat indien nodig afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Voeg het ei toe, klop even los en dan de bloem, de maïzena, de bakpoeder, de ricotta en 70 gram suiker. Meng goed door. Dek af en laat 30 minuten rusten.
  3. Verhit de olie tot 175 graden Celsius. Zet intussen ook een bord klaar met de overige 70 gram suiker gemengd met de Chinese 5 Spice.
  4. Schep met een ijsschep balletjes van het deeg. Frituur de balletjes in etappes zodat de olie niet teveel afkoelt tot ze gaar zijn. Ongeveer 5 tot 6 minuten frituren.
  5. Laat de balletjes een paar seconden uitlekken op wat keukenpapier en wentel dan direct, zodat de oliebollen nog heet zijn, door de Chinese 5 Spice en suiker. Serveer direct.
Waardeer gerecht (0)