Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Funghi Trifolati kruiden met de Oregano blend en Tijm blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Funghi Trifolati
  • 400 g risottorijst
  • Scheutje witte wijn
  • 1,5 bouillon (zoutarme)
  • 4 kippenworstjes
  • 200 g champignons (in plakjes)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 2 el parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verhit wat boter of olie in een pan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort glazig. Blus af met een scheutje wijn en roer door.
  2. Bak de kipworstjes in een pan goudbruin en gaar. Snijd ze in plakken.
  3. Begin met het toevoegen van drie soeplepels bouillon aan de risottorijst en blijf goed roeren op laag vuur. Wacht telkens tot het vocht is opgenomen en de risotto dikker wordt. Voeg vervolgens elke keer weer een soeplepel bouillon toe en roer. Herhaal tot de bouillon op is.
  4. Voeg de laatste 10 minuten de plakjes champignons toe met de Funghi Trifolati en versgemalen peper. Roer op het laatst wat parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met de plakjes kipworst.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Lifesabout.

Waardeer gerecht (2)