Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en zoete aardappel in blokjes. Snipper de ui.
  2. Fruit in een ruime kookpan de ui in 2 el olie glazig en fruit de Ras el Hanout even mee. Voeg de bloemkool en aardappel toe en schep op hoog vuur om. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat in ca. 20 min. gaar koken.
  3. Neem 1 el zoete aardappel uit de soep en laat wat afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de achtergehouden aardappel in blokjes als garnering.
  4. Neem de blaadjes munt van de takjes en maal met de peterselie en overige olijfolie met de staafmixer of in keukenmachine tot een kruidenolie. Voeg indien nodig zout toe.
  5. Schep de soep in kommen en garneer met de blokjes aardappel, peterselie-munt olie en bestrooi met wat Ras el Hanout.