Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Garam Masala kruiden en Surinamese roti kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Garam Masala
  • 5 el Euroma Surinamese rotikruiden
  • 500 g patentbloem
  • 20 g bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 900 ml water
  • 13 el zonnebloemolie
  • 200 g iets kruimige aardappelen
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g bladselderij
  • 1 aubergine
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 600 g spitskool

Bereidingswijze

  1. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom. Breng 330 ml water aan de kook en giet met 1 el olie bij de bloem. Roer met een lepel tot het deeg koud genoeg is om met de hand te kneden. Kneed het in ca. 10 min. met de hand tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur, gewoon op een hoekje van je aanrecht.
  2. In die tijd schil je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook ze in 20 min. gaar. Giet af, meng met de Garam Masala en stamp tot puree.
  3. Kook ondertussen de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en dep droog met keukenpapier. Verhit 4 el olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en bak de eieren in ca. 5 min. rondom bruin.
  4. Dan snipper je een ½ ui en snijd je de 2 tenen knoflook en de rode peper en selderij fijn. Verhit 1 el olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, selderij en 2 el Surinaamse rotikruiden 5 min. Voeg 200 ml water en de eieren toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken en zet dan het vuur uit. De eieren laat je rustig in de saus staan tot gebruik.
  5. Snipper de rest van de uien. Snijd de aubergine in blokjes van ca. 2 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de rest van de rotikruiden, de aubergine en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Schenk de rest van het water erbij. Laat de aubergine 30 min. stoven op laag vuur met het deksel half op de pan. Roer af en toe maar pas op: zorg ervoor dat de peper heel blijft.
  6. In de tussentijd verwijder je de harde kern van de spitskool en snijd je de kool in repen van ca. 2 cm. Houd apart.
  7. Doe 5 el olie in een kommetje. Verdeel het deeg in 8 porties en vorm van elk een bal. Maak er met platte hand cirkels van ca. Ø 10 cm. Leg er 1 in je handpalm, bestrijk de binnenkant met olie, vul met ca. 1 el aardappel en vouw goed dicht tot een bal. Ga zo door met de rest van het deeg.
  8. Maak de ballen plat met je handen en rol ze dan op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne rotivellen van ca. Ø 20-25 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de roti’s in 3 min. gaar. Draai ze halverwege om. De gebakken kant moet lichtbruine vlekjes krijgen. Bestrijk de gebakken kanten met olie. Bewaar de roti’s in een schone theedoek tot gebruik.
  9. Verhit 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de spitskool 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de aubergine, spitskool en eieren over de borden en serveer met de rotiplaten.
Waardeer gerecht (0)