Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 200 g rucola
- 200 g geitenkaas
- 4 tl Euroma Za'atar
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 500 g rundergehakt
- 2 eieren
- 4 el paneermeel
- 4 tl Euroma Funghi Trifolati
- 2 knoflooktenen
- 1 sjalotje
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook in ca. 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de sjalot. Meng het gehakt, eieren, paneermeel, Funghi Trifolati, knoflook en de sjalot. Zodra alles goed gemengd is vorm je 4 ballen.
- Verhit de boter en bak de gehaktballen rondom bruin. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in ca. 15 tot 20 min. gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg ¾ van de geitenkaas, Za'atar en rucola toe en roer goed door.
- Serveer de rucola stamppot met de overige geitenkaas en pijnboompitten samen met de gehaktballen.
Recept ontwikkeld in samenwerking met Ashley Willems.