Ingrediënten

  • 2 el Euroma Zwolsche Stoof kruiden
  • 800 g (magere) runder riblappen
  • 500 g uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • halve rode kool
  • 40 g halfvolle roomboter
  • 2 el patent bloem
  • 1 tl knoflook puree
  • 1 tl gember puree
  • 1 tl (Surinaamse) sambal
  • 35 ml ketjap manis
  • 25 g Steviala ery bronze (bruine suiker)
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 650 ml kokend water
  • 200 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 plakken ontbijtkoek light/zero suiker
  • verpakking echte verse friet van Frieshoes

Bereidingswijze

  1. Snij de riblappen in blokjes/reepjes.
  2. Verdeel hier de patentbloem en de Zwolsche stoof kruiden over.
  3. Snij de uien in halve ringen, de bleekselderij en winterpeen in fijne plakjes en halveer een rode kool en snij deze fijn in reepjes.
  4. Verwarm de boter in een stoofpan.
  5. Voeg hier de knoflook, gember en (Surinaamse) sambal aan toe.
  6. Roer alles even goed door elkaar.
  7. Voeg de ery bronze (bruine suiker) en de ketjap manis toe en spatel alles even om.
  8. Verkruimel de runderbouillon blokjes erover.
  9. Spatel weer alles door en voeg dan het water en de wijn toe. Roer alles even goed door en laat even koken.
  10. Als het gekookt heeft draai je je warmtebron laag.
  11. Verkruimel de 3 ontbijtkoekjes erover.
  12. Roer goed door en voeg de laurierblaadjes toe.
  13. Laat alles minstens 3 uur stoven met de deksel er half op.
  14. Roer tussendoor regelmatig door.
  15. Blijft het te dun na 2,5 uur, haal dan de deksel even van de pan voor het laatste half uur.
  16. Heerlijk met friet van FrietHoes uit de airfryer of over gekookte of gebakken aardappels.

 

Waardeer gerecht (2)