Ingrediënten

  • 2 el Euroma Zwolsche Stoof kruiden
  • 800 gr riblappen
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 wortels
  • 2 stengels selderij
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml water
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukken, bestuif het met de bloem en breng op smaak met de Euroma Zwolsche Stoof. Verhit de olie in een stoofpan en braad het vlees aan beide kanten aan tot dit goudbruin is. Doe dit in delen zodat de pan niet te vol ligt.
  2. Snijd intussen de wortels in plakjes en de selderij in halve maantjes. Voeg toe aan het vlees en bak 3 tot 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook 3 tot 4 minuten mee.
  3. Voeg de rode wijn en het water toe, breng op smaak met zout, en laat het vlees 3 uur zacht stoven tot het gaar is.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met behulp van een glas rondjes uit het bladerdeeg. Leg dit op het vlees en bestrijk met wat losgeklopt ei.
  5. Bak 15 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.

Tip: Je kunt het vlees een of twee dagen van tevoren maken.

Waardeer gerecht (0)