Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Zwolsche stoof kruiden met de Stoof kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Zwolsche Stoof
  • 200 g winterpeen
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 kilo rundersukade
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 ml rode wijn
  • 4 el balsamicoazijn
  • 150 g roomboter
  • zonnebloemolie
  • 320 g zilveruitjes (pot)
  • 600 ml runderbouillon

Bereidingswijze

  1. Snijd de peen in kleine stukjes. Snipper de ui en was en snijd de prei fijn. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi eventueel met zout.
  2. Verhit de olie in een grote braadpan en bak het vlees in 2 delen rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat het bakvet zitten.
  3. Bak de gesneden groente 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet.
  4. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het vlees, de Zwolsche stoof, peper en eventueel zout, azijn en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur sudderen.
  5. Voeg de boter toe, laat smelten en sudder 5 min. mee. Laat de zilveruitjes uitlekken en verwarm 10 min. mee. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Waardeer gerecht (66)