Ingrediënten
- 200 g winterpeen
- 2 uien
- 1 prei
- 1 kilo rundersukade
- 2 el zonnebloemolie
- 200 ml rode wijn
- 2 el Euroma Zwolsche Stoof
- 4 el balsamicoazijn
- 150 g roomboter
- zonnebloemolie
- 320 g zilveruitjes (pot)
- 600 ml runderbouillon
Bereidingswijze
- Snijd de peen in kleine stukjes. Snipper de ui en was en snijd de prei fijn. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi eventueel met zout.
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak het vlees in 2 delen rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat het bakvet zitten.
- Bak de gesneden groente 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet.
- Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het vlees, de Zwolsche stoof, peper en eventueel zout, azijn en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur sudderen.
- Voeg de boter toe, laat smelten en sudder 5 min. mee. Laat de zilveruitjes uitlekken en verwarm 10 min. mee. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie795 kcal
- vetten52 g
- verzadigde vetten26 g
- koolhydraten18 g
- eiwitten56 g
- zout0,8 g
- vezels6 g