Ingrediënten

  • 2 tl Euroma Baharat
  • 200 g bavette
  • 2 Amsterdamse uien
  • 2 krokante Indiaans papadums
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el sandwich spread naturel
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Bavette

  1. Neem de bavette en snijd deze in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter, totdat je de gewenste tartaar-structuur hebt.
  2. Breng de bavette op smaak met olijfolie, peper en Baharat kruiden. Voeg eventueel zout toe. Meng alles goed door elkaar om de smaken gelijkmatig te verdelen.

Crème fraîche mix

  1. Meng de crème fraîche met de sandwich spread in een kleine kom.
  2. Breng de mix op smaak met zout en peper. Roer het geheel goed door.

Amsterdamse uien

  1. Snijd de Amsterdamse uien zo dun mogelijk in kleine ringen.

Serveren

  1. Doe een eetlepel van de crème fraîche-mix op een bord en verdeel dit gelijkmatig. Leg vervolgens de helft van de bavette tartaar boven op de crème fraîche en spreid het voorzichtig uit over het bord.
  2. Plaats de dungesneden ringen van de Amsterdamse ui deels over de tartaar, zodat de smaken mooi worden verdeeld.
  3. Breek de papadum in grove stukken en leg deze naast de tartaar voor een krokante textuur en extra bite.
Waardeer gerecht (0)