Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Vadouvan kruiden met de Salade en groente blend in de bereidingswijze.

  • 2 tl Euroma Vadouvan
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1 citroen
  • 2 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 150 g baby spinazie
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 sinaasappel
  • ½ rode ui
  • ½ granaatappel

Bereidingswijze

  1. Maak een dressing met 100 ml olijfolie, honing, citroensap en Vadouvan. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de schil van de sinaasappels weg tot op het vruchtvlees en snij deze in plakjes. Snijd de ui in dunne ringen en klop de pitjes uit de granaatappel. Snijd de witlofblaadjes los en snijd ze een keer in de lengte door.
  3. Verhit 2 el olijfolie en bak de kipfilets bestrooid met zout en peper in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  4. Meng de spinazieblaadjes met de witlof en een beetje dressing. Verdeel de salade over de borden of in een grote schaal. Verdeel de sinaasappelplakjes en rode ui erover. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel ze over de salade. Bestrooi met granaatappelpitjes en sprenkel de dressing erover.
Waardeer gerecht (0)