Scandinavische fish & chips met tuinerwtenpuree en dille
30 min. bereiden4 personen
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
3 el Euroma Caribbean Spice kruiden
750 g ovenfrites
500 g kabeljauwfilet
2 eieren
100 g panko
25 g boter
600 g tuinerwten (diepvries)
2 takjes verse dille
6 el olie
Bereidingswijze
Bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Snijd ondertussen de kabeljauw in de breedte in repen van 2 cm breed en bestrooi met peper en zout. Klop de eieren los in een diep bord en meng de panko en Caribbean Spice kruiden in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en dan door het pankomengsel.
Verhit de boter in een koekenpan en voeg de tuinerwten toe. Bak 5 min. op laag vuur. Snijd de dille grof. Neem de pan van het vuur, voeg de dille toe en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de visnuggets in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de ovenfrites met de visnuggets en tuinerwtenpuree.