Ingrediënten

  • 6 tl Euroma Picadillo
  • 2 el Euroma korianderblad
  • 2 rode paprika
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 5-6 eieren
  • 2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 avocado
  • 150 g feta
  • 4 tortillawraps

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de paprika in blokjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Hak de koriander fijn en verkruimel de feta grof.
  2. Verwarm olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de ui en paprika toe en na 5 min de knoflook en 2 tl piccadillo.
  3. Voeg nu de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak met een lepel ruimte voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren voor ongeveer 8 min stollen.
  5. Snijd ondertussen de tortilla in pizzapunten. Besprenkel ze met de olijfolie en de overgebleven picadillokruiden. Verdeel de tortillachips over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 4-5 min in de oven.
  6. Leg de avocado in een waaier op de shaksuka, garneer met feta en koriander en serveer met de tortillachips.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met homemadechefs.nl

Waardeer gerecht (1)