Ingrediënten
- 200 g shiitake paddenstoelen
- 2 tl sojasaus
- 40 ml olijfolie
- 1 tl Euroma Shichimi Togarashi
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd heel voorzichtig de steeltjes van de shiitake af. Snijd de shiitake in plakjes.
- Meng de olijfolie met sojasaus en Shichimi Togarashi en roer even goed door. Doe de plakjes shiitake bij de sojasaus-olie en schep eventjes om. Gebruik niet teveel saus, dan worden je shiitake namelijk minder knapperig.
- Verdeel de aangemaakte shiitake over de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 10 min. in de oven. Wil je ze nog krokanter, doe ze 5 min. langer.
Keukenmaterialen
- bakplaat
Tip
Deze shiitake uit de oven zijn erg lekker in een Aziatische salade of op een Oosters broodje. Of maak er een snel dinergerecht van, met gekookte miehoen, wat zoete chilisaus en gehakte pinda's.