Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Chinese 5 spice kruiden met de Zwarte peper blend in de bereidingswijze.

  • 1 tl Euroma Chinese 5 Spice
  • 200 g shiitake paddenstoelen
  • 2 tl sojasaus
  • 40 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd heel voorzichtig de steeltjes van de shiitake af. Snijd de shiitake in plakjes.
  2. Meng de olijfolie met sojasaus en Chinese 5 Spice en roer even goed door. Doe de plakjes shiitake bij de sojasaus-olie en schep eventjes om. Gebruik niet teveel saus, dan worden je shiitake namelijk minder knapperig.
  3. Verdeel de aangemaakte shiitake over de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 10 min. in de oven. Wil je ze nog krokanter, doe ze 5 min. langer.
Waardeer gerecht (1)