Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Baharat kruiden met de Shoarma kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 18 g Euroma Baharat kruiden
  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 2 rode uien
  • 900 g koelverse aardappelpartjes
  • 4 el olijfolie
  • 125 g cheddar
  • 2 varkenshazen
  • 4 trostomaten
  • 12.5 g verse bieslook
  • ½ el witte wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm breed.
  2. Snijd de uien in parten. Meng de aardappelpartjes met de paprika, rode ui, de helft van de Baharat kruiden, 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  3. Rasp ondertussen de cheddar. Varkenshaas in de lengte in 4 repen snijden en vervolgens in dunne repen. Meng de varkenshaas met de rest van de Baharat kruiden, 1 el olie, peper en eventueel zout.
  4. Neem het geheel na 25 min. uit de oven en schep om. Verdeel de varkensreepjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de laatste 8-10 min. mee.
  5. Snijd ondertussen de tomaten in parten en de bieslook fijn. Meng de tomaten met 2/3 van de bieslook, de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout.
  6. Bestrooi de traybake met de rest van de bieslook en serveer met de tomatensalade.
Waardeer gerecht (5)