Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm breed.
  2. Snijd de uien in parten. Meng de aardappelpartjes met de paprika, rode ui, de helft van de Turkse shoarmakruiden, 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  3. Rasp ondertussen de cheddar. Varkenshaas in de lengte in 4 repen snijden en vervolgens in dunne repen. Meng de varkenshaas met de rest van de Turkse shoarmakruiden, 1 el olie, peper en eventueel zout.
  4. Neem de aardappelen na 25 min. uit de oven en schep om. Verdeel de varkensreepjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de laatste 8-10 min. mee.
  5. Snijd ondertussen de tomaten in parten en de bieslook fijn. Meng de tomaten met 2/3 van de bieslook, de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout.
  6. Bestrooi de traybake met de rest van de bieslook en serveer met de tomatensalade.