Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Risotto kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Risotto kruiden
  • 300 g fusili pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 200 g gezeefde tomaten
  • 200 g verse spinazie
  • 125 g ricotta
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Verwarm boter of olie in een wok of hapjespan en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze slinkt.
  3. Kruid de spinazie met knoflookpoeder, 1 eetlepel Risotto kruiden, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de gepelde tomaten toe en plet deze fijn. Voeg vervolgens ook de gezeefde tomaten toe. Roer de helft van de ricotta door de saus en haal het van het vuur.
  4. Vul een ovenschaal met de fusili en voeg de spinazie-tomatensaus toe. Verdeel de andere helft van de ricotta en strooi de parmezaanse kaas over de schotel gevolgd door een eetlepel Risotto kruiden. Bak de ovenpasta in 15 minuten goudbruin.
Waardeer gerecht (18)