Bereidingswijze

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp, 50 ml –sap, de slagroom, amandelmelk, 2/3 van de Ras el Hanout en suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook en neem van het vuur.
  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan het roommengsel.
  3. Roer tot de gelatine is opgelost. Verdeel het mengsel over ovenschaaltjes (diameter 10 cm), dek af en laat min. 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C. Meng de amandelen met de rest van de Ras el Hanout en honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 min. in het midden van de oven en schep halverwege om.
  5. Laat in 30 min. helemaal afkoelen en hak grof.
  6. Houd de onderkant van de ovenschaaltjes 10 sec. onder de warme kraan zodat de panna cotta’s loskomen. Stort de panna cotta’s en bestrooi met de noten.