Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de American style BBQ kruiden met de Vis kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 5 el Euroma American style BBQ kruiden
  • 450 g reuzengarnalen (ontdooid)
  • 2 maiskolven
  • 300 g iets kruimig roodschillige aardappelen
  • 2 citroenen
  • 3 el milde olijfolie
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g peterselie
  • 100 g roomboter

Bereidingswijze

  1. Snijd de maiskolven in de breedte in 4 stukken, boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten.
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen 15 min. Doe de laatste 5 min. de maiskolven erbij. Giet af en laat 5 min. in een grote mengkom droogstomen. Snijd ondertussen de citroenen doormidden.
  3. Doe de reuzengarnalen, olie, 3 el American Style BBQ kruiden en eventueel zout bij de aardappelen en maiskolven en schep goed door.
  4. Schep de aardappelen, mais en garnalen op 4 vellen aluminiumfolie, verdeel de rivierkreeftjes en citroenen erover en voeg 1 el water per pakketje toe. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Rooster in 10 min. gaar op het indirecte-hittegedeelte van de barbecue (waar geen kolen liggen).
  5. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Smelt de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en 2 el American style BBQ kruiden toe. Roer 2 min. door, neem van het vuur, voeg de peterselie toe en schenk in een vuurvaste kom.
  6. Serveer de seafood boil in de foliepakketjes met de kruidenboterdip erbij.
Waardeer gerecht (1)