Ovenschotel met chorizo, courgette en zoete aardappelpuree
30 min. bereiden20 min. wachten4 personen550 kcal Voedingswaarden
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
3 el Euroma Pureer soep kruiden
1 kg zoete aardappel
50 g geraspte oude kaas
40 g boter
1 chorizo (ca. 125 g)
3 courgettes
2 rode uien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, voeg de ½ van de Pureer soep kruiden, kaas en boter toe en stamp met een pureestamper tot puree.
Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min.
Halveer ondertussen de courgettes in de breedte en snijd elk stuk in de lengte in 4 parten. Snijd de parten in stukken van 2 cm. Snijd elke ui in 8 parten.
Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de courgette, ui en de rest van de Pureer soep kruiden 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Meng de chorizo door de groente en verdeel over de ovenschaal. Dek af met de aardappelpuree en maak met een lepel of vork een patroon in de puree.
Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Keukenmaterialen
ronde ovenschaal (diameter 28 cm, ingevet)
Tip
Lekker met verse of gevriesdroogde oregano.
Je kunt de schotel 1 dag van tevoren maken t/m stap 5. Bewaar afgedekt in de koelkast en neem tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.