Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, voeg de ½ van de Hollandse aardappelkruiden, kaas en boter toe en stamp met een pureestamper tot puree.
  2. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min.
  3. Halveer ondertussen de courgettes in de breedte en snijd elk stuk in de lengte in 4 parten. Snijd de parten in stukken van 2 cm. Snijd elke ui in 8 parten.
  4. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de courgette, ui en de rest van de Hollandse aardappelkruiden 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  5. Meng de chorizo door de groente en verdeel over de ovenschaal. Dek af met de aardappelpuree en maak met een lepel of vork een patroon in de puree.
  6. Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven goudbruin.