Ingrediënten

  • 2 el Euroma Paella kruiden
  • 200 g doperwten
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 350 g kipdijfilet
  • 100 g chorizo
  • 400 g risottorijst
  • 1 l kokend water
  • Variatie
  • 150 g gamba's of zeevruchten
  • 1 stuk citroen

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in blokjes, bak deze uit en haal ze uit de pan.
  2. Bak in de olie van de chorizo de stukjes kippendij, voeg als deze bijna gaar zijn de risottorijst toe en bak even kort mee tot de korrels glazig zijn.
  3. Laat het water koken en mix hier 2 el Paella kruiden door. Voeg dit beetje bij beetje toe aan je rijst en laat met de deksel op de pan gaar worden. Voeg het water toe net zo lang tot de rijst gaar is.
  4. Snijd de paprika en de tomaten 10 min. voor de rijst gaar is. Voeg deze samen met de doperwten toe aan de rijst. Op het laatst de gebakken chorizo erover strooien.

Tip! Voeg voor variatie gebakken gamba's of zeevruchten mee en serveer deze samen met de citroen bij de rijst.

Waardeer gerecht (9)