Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 2 kleine uien (90 g)
  • 165 g winterpeen (ongeveer 1 stuk)
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g cherrytomaten
  • 400 g tomatenblokjes (in blik)
  • 3 el milde olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 4 el Euroma Pasta Bolognese kruiden
  • 1 tl zout
  • 75 g Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Verse basilicum (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, halveer de bleekselderij in de lengte en snijd deze in dunne halve boogjes van ca. een ½ cm en boen als laatste de winterpeen schoon en snijd deze in blokjes van ca. een ½ cm.
  3. Verdeel de groente met de hele cherrytomaten over de ovenschaal. Besprenkel met de olie en breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout. Rooster 20 min. in het midden van de oven.
  4. Meng intussen het gehakt met 2 el Euroma Daily Dinner Pasta Bolognese en het zout. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Haal de ovenschaal uit de oven, meng er de tomatenblokjes en de rest van de Euroma Daily Dinner Pasta Bolognese door en verdeel de gehaktballetjes erover. Zet nog 10-12 min. in de oven, tot de balletjes gaar zijn.
  5. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  6. Haal de schaal uit de oven en meng de spaghetti met 50 ml kookvocht door de saus. Breng op smaak met peper.
  7. Verdeel de pasta over de borden.

Dit recept is in samenwerking met Allerhande - Link naar het recept

 

Waardeer gerecht (0)