Ingrediënten

  • 2 Euroma Steranijs
  • 1 el Euroma Speculaaskruiden
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 50 g kruidnoten (of speculaas)
  • 500 ml verse slagroom (ongeklopt)
  • 250 ml bessensap
  • 4 stoofperen
  • 3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

1. Doe de bessensap, 250 ml water, donkerbruine basterdsuiker en de Euroma Steranijs in een steelpan. Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Doe de peren in de steelpan en laat dit 2 tot 3 uur stoven totdat de peren zacht zijn en donkerrood. Laat afkoelen in het vocht.

2. Terwijl de peren stoven, breng in een pan de slagroom met de kristalsuiker en de Euroma Speculaaskruiden aan de kook. Haal van het fornuis zodra de slagroom kookt en laat een half uur rusten zodat de speculaaskruiden goed in de slagroom kan trekken.

3. Laat de gelatine weken in koud water. Breng de slagroom opnieuw aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en voeg aan de room toe, roer door.

4. Schenk dit mengsel door een fijne zeef in 4 bakjes van 10cm breed laat dit 3 uur opstijven in de koelkast.

5. Dip de bakjes in heet water om de panna cotta los te maken van de vorm, je kunt ook met een mes langs de zijkant van de ramekins gaan om de panna cotta los te krijgen.

6. Draai om op een bordje en serveer met de stoofperen en verkruimel de kruidnoten (of speculaas) eroverheen.

Waardeer gerecht (0)