10 min. bereiden55 min. wachten10 personenvegetarisch
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
5 el Euroma Speculaaskruiden
225 g ongezouten boter
375 g tarwebloem
190 g bruine basterdsuiker
hele amandelen
Bereidingswijze
Meng de tarwebloem, basterdsuiker, boter, Speculaaskruiden, een snufje zout en 2 el ijskoud water tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot 1 cm dik, leg op een bakpapier beklede bakplaat en garneer met de amandelen. Bak de speculaas in 25 min. gaar.
Keukenmaterialen
Bakplaat
Tip
Nóg lekkerder door amandelspijs in het midden mee te bakken.