Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Speculaaskruiden met de Ontbijtgranen blend in de bereidingswijze.

  • 7,5 tl Euroma Speculaaskruiden
  • 150 ml halfvolle melk
  • 7 g droge instant gist
  • 12 g suiker
  • 500 g patentbloem
  • 7 g zout
  • 1 ei
  • 200 g roomboter
  • 120 g donkerbruine basterdsuiker
  • 100 g roomkaas
  • 125 g poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Meng melk met 150 ml water, gist, suiker, patentbloem, het zout en het ei tot een samenhangend deeg. Voeg dan een eetlepel per keer, 75 g boter op kamertemperatuur toe tot het deeg soepel en een geheel is (10 minuten kneden in een keukenmachine). Dek af en laat rijzen tot verdubbeld, ongeveer een uur.
  2. Maak de vulling door 85 g zachte roomboter te mengen met 6 tl Speculaaskruiden en donkerbruine basterdsuiker.
  3. Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een lap van 22cm breed en 50cm lang. Smeer het deeg in met de Speculaaskruiden vulling, houd de randjes vrij. Snijd het deeg in de lengte in 6 stroken van 3cm breed, de zijkanten zonder vulling kunnen weg. Rol de stroken op en leg in een met bakpapier bedekte ovenschaal, laat rijzen tot het deeg verdubbeld is (ongeveer 45 minuten).
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Maak intussen de frosting door de resterende 40 gram boter met de roomkaas, poedersuiker en de overige Speculaaskruiden op te kloppen.
  5. Bak de broodjes 20 minuten af in de oven. Laat een paar minuten afkoelen en smeer dan in met de frosting.

Tip

Wil je supersnelle broodjes op tafel zetten? Gebruik dan croissantdeeg.

Waardeer gerecht (0)