Ingrediënten

  • 4 el Euroma Picadillo
  • 600 g gehakt
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el paneermeel
  • satéprikkers
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 1 bos verse krulpeterselie

Bereidingswijze

  1. Pers 2 tenen knoflook en snipper de ui fijn. Meng het gehakt met Picadillo, ui, knoflook en voeg paneermeel toe zodat het gehakt wat steviger wordt. Naar eigen behoefte zout en peper toevoegen.
  2. Draai dunne stevige worstjes van het gehaktmengsel en rijg aan de sateprikkers. Zorg dat ze niet te dik worden.
    Verwarm een grill- of koekenpan met 2 el olijfolie en bak de kebab mooi goudbruin en laat garen.
  3. Maak ondertussen de yoghurtsaus. Pers 2 tenen knoflook, voeg bij de Griekse Yoghurt met 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hak de krulpeterselie zeer fijn, hou een beetje voor de garnering apart. Roer de peterselie door de yoghurt.
  4. Serveer de kebab spiesen met yoghurtsaus en garneer met peterselie en Picadillo.
Waardeer gerecht (2)