Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Chef's gehaktbal kruiden met de Stamppot kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 8 tl Euroma lepels Chef's gehaktbal
  • 1 kg ribrunderlappen
  • 1 el bloem
  • 1 el olie
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 tomaten, in kwart gesneden met de zaadlijst verwijderd
  • 200 ml rode wijn
  • 1 kg aardappels
  • 1 spitskool
  • 100 g oude kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2cm en wentel door de bloem. Verhit de olie in een sudderpan en bak het vlees rondom bruin. Doe dit in etappes zodat de pan niet te vol zit.
  2. Schep het vlees uit de pan en bak de uien een paar minuten aan tot deze beginnen te verkleuren. Voeg 5 tl Chef's gehaktbal kruiden toe en bak kort mee. Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met de tomaten. Blus af met de rode wijn, laat dit 3 minuten verdampen.
  3. Voeg net zoveel water toe zodat het vlees onder staat en laat, met deksel op de pan, in ongeveer 2,5 a 3 uur gaar stoven.
  4. Schil de aardappels, snij in stukken en kook ze gaar en je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Snij de spitskool in reepjes en kook in 5 tot 7 minuten beetgaar. Giet de aardappels en de spitskool af.
  5. Stamp de aardappels, met de melk, fijn en meng met de spitskool, de geraspte kaas en 2 tl Chef's gehaktbal.
  6. Dien de spitskool stamppot op met het stoofvlees en de jus.

Tip 

  • Wil je liever geen alcohol gebruiken? Gebruik dan druivensap.
Waardeer gerecht (0)