Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en wortelen in reepjes. Snijd de sla fijn, de lente ui in ringetjes en hak de koriander grof.
  2. Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de gamba’s in enkele minuten gaar.
  3. Maak een sausje door pindakaas te mengen met ketjap manis, water, 1 tl Shichimi Togarashi en breng verder op smaak met zout. Maak nog een sausje door sojasaus te mengen met een beetje vissaus en sesamolie. Breng ook deze op smaak met 1 el Shichimi Togarashi en breng verder op smaak met zout.
  4. Maak de springrolls door de groenten klaar te zetten. Haal vervolgens een rijstvel kort door water en leg deze op een plank. Leg een (doorgesneden) gamba en de gewenste groenten op het vel en eindig met wat kruiden. Vouw nu de onderkant tot halverwege, vervolgens de zijkanten naar binnen en rol nu naar boven op. Herhaal dit met de rest van de groenten. Serveer de springrolls met de sausjes.