Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
3 el Euroma Al-Andalus
400 g gehakt
1 kg kruimige aardappels
400 g andijvie
2 el crème fraîche
1 sjalot
4 el paneermeel
1 ei
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snipper de sjalot en meng deze samen met Al-Andalus, paneermeel en het ei door het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai kleine gehaktballetjes en bak deze in olijfolie rondom bruin en gaar.
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en wat kookvocht tot een gladde puree. Roer de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de balletjes uit de pan, blus het vet af met wat water en laat iets inkoken, als jus voor de stamppot. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en jus.