Bereidingswijze

1. Dep de sukadelappen droog en bestrooi met zout. Wrijf vervolgens in met mosterd. Verwarm 30 g roomboter en bak de sukadelappen rondom aan.
2. Voeg de Hollandse Stoofkruiden en water toe (het vlees moet onder water staan) en breng aan de kook. Laat 3,5 uur sudderen.
3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de lente ui in ringen.
4. Kook de aardappelen en sperziebonen gaar.
5. Giet de gekookte aardappelen af, en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer ⅓ van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer de overige roomboter, sperziebonen en lente ui erdoor.
6. Serveer de stamppot met het vlees en jus.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Brenda Kookt.