Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Curry madras kruiden met de Pompoen & wortel kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Curry Madras
  • 800 g flespompoen (1 stuk)
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 500 g schelvisfilet
  • 250 g quinoa
  • 1 mandarijn
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 150 g feta
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Halveer de flespompoen en schep de zaden en draderige binnenkant eruit. Snijd het vruchtvlees in parten, schil de parten en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur lager en voeg de knoflook, pompoen en Curry Madras toe. Bak al omscheppend nog 5 min.
  2. Voeg de kokosmelk toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Roer door en laat op laag vuur 20 min. stoven. De eerste 10 min. met de deksel op de pan. Voeg na 10 min. stooftijd de vis in gelijke stukken toe aan de curry.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op verpakking gaar in water met zout naar smaak. Giet af en doe in een schaal. Rasp de schil van de mandarijn boven de quinoa. Pers de vrucht uit en voeg toe aan de quinoa. Schep de rest van de olie erdoor. Snijd de koriander en muntblaadjes fijn en voeg 2/3 ervan toe aan de quinoa. Verkruimel de feta erboven. Doe de pompoencurry in een schaal en bestrooi met de rest van de kruiden. Halveer de limoen en knijp het sap van 1 helft over de curry en de quinoa. Snijd de andere helft in partjes en serveer bij de stoofschotel. Lekker met knapperige pappadums.
Waardeer gerecht (6)