Bereidingswijze

  1. Doe de kipdijfilet in een kom en bestrooi met Al-Andalus en een beetje zout.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een stoofpan en fruit de uienringen een paar minuten. Doe de kip erbij en bak een paar minuten mee. Schep een paar keer om met een houten spatel. Voeg de krieltjes, knoflook en rozemarijntakjes toe en schep alles nog eens goed om. Voeg het water of de bouillon toe en stoof het kip-/krieltjesmengsel met deksel 10 min. Doe dan de paprikareepjes erbij en stoof nog 5 min. totdat de kip en aardappeltjes gaar zijn.
  4. Roer de crème fraîche en de olijven erdoor en laat zonder deksel nog eens 5 min. zachtjes pruttelen. Haal de takjes rozemarijn eruit, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.