Stoofvlees met aardappelgratin en gekonfijte bosui
30 min. bereiden4 personen
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
5 el Euroma Chinese 5-Spice
4 sukadelappen
400 ml rode wijn
1 ui
1 teen knoflook
4 vastkokende aardappelen
200 ml slagroom
1 ei
100 g fetakaas
4 bosuien
400 ml olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 130°C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de sukadelappen aan. Voeg ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en doe 4 el Chinese 5-Spice erbij. Leg een deksel op de pan en zet deze op de bodem van de oven, voor 2 uur.
Maak de bosuitjes schoon en leg ze in een ovenschaal. Giet er zoveel olie bij tot ze onder staan en zet boven de braadpan in de oven voor 30 min.
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Klop het ei met de slagroom en 2 tl Chinese 5-Spice los. Verkruimel de feta erin en doe de aardappelplakjes erbij. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet deze de laatste 45 min. van de oventijd boven de braadpan.