Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Chinese 5 spice kruiden met de Stoof kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 5 el Euroma Chinese 5-Spice
  • 4 sukadelappen
  • 400 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 200 ml slagroom
  • 1 ei
  • 100 g fetakaas
  • 4 bosuien
  • 400 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130°C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de sukadelappen aan. Voeg ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en doe 4 el Chinese 5-Spice erbij. Leg een deksel op de pan en zet deze op de bodem van de oven, voor 2 uur.
  2. Maak de bosuitjes schoon en leg ze in een ovenschaal. Giet er zoveel olie bij tot ze onder staan en zet boven de braadpan in de oven voor 30 min.
  3. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Klop het ei met de slagroom en 2 tl Chinese 5-Spice los. Verkruimel de feta erin en doe de aardappelplakjes erbij. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet deze de laatste 45 min. van de oventijd boven de braadpan.
Waardeer gerecht (0)