Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de bovenste vetlaag van het buikspek om de ½ cm in met een scherp mes. Draai het spek een kwartslag en herhaal de handeling zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi rondom met de Chinese 5-Spice. Besprenkel met 1 el srirachasaus en 3 el hoisinsaus. Wrijf het spek er goed mee in en leg in een zo passend mogelijke ovenschaal. Gaar het spek 5 uur in het midden van de oven met de ingesneden vetlaag naar boven. Dek af met aluminiumfolie als het spek te donker dreigt te worden. Neem het buikspek uit de oven als het mals en gaar is. Laat onder aluminiumfolie rusten tot gebruik.
  2. Rasp de winterpeen met een fijne rasp of in de keukenmachine. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp en
    -sap in een kommetje. Voeg de sesamolie, sojasaus en honing toe en klop tot een dressing. Meng door de geraspte wortel.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en de komkommer in dunne plakjes. Breng een laag water aan de kook in een pan waar een stoominzet in of een bamboe stoommand op past. Stoom de bimi in 5 min. gaar en neem uit de stoommand. Leg een stuk bakpapier in de stoommand en warm de broodjes op door ze te stomen.
  4. Snijd het buikspek in plakjes van 1 cm. Bestrijk de broodjes met een beetje hoisinsaus, leg er een stuk buikspek op, wat bosuiringetjes en plakjes komkommer. Besprenkel met een klein beetje sriracha. Serveer met de wortelsalade en de bimi.