Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Garam masala kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Garam Masala
  • 500 g patentbloem
  • 20 g bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 330 ml water
  • 6 el zonnebloemolie
  • 200 g iets kruimige aardappelen

Bereidingswijze

  1. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom. Breng 330 ml water aan de kook en giet met 1 el olie bij de bloem. Roer met een lepel tot het deeg koud genoeg is om met de hand te kneden. Kneed het in ca. 10 min. met de hand tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur, gewoon op een hoekje van je aanrecht.
  2. In die tijd schil je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook ze in 20 min. gaar. Giet af, meng met de Garam Masala en stamp tot puree.
  3. Doe 5 el olie in een kommetje. Verdeel het deeg in 8 porties en vorm van elk een bal. Maak er met platte hand cirkels van ca. Ø 10 cm. Leg er 1 in je handpalm, bestrijk de binnenkant met olie, vul met ca. 1 el aardappel en vouw goed dicht tot een bal. Ga zo door met de rest van het deeg.
  4. Maak de ballen plat met je handen en rol ze dan op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne rotivellen van ca. Ø 20-25 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de roti’s in 3 min. gaar. Draai ze halverwege om­. De gebakken kant moet lichtbruine vlekjes krijgen. Bestrijk de gebakken kanten met olie. Bewaar de roti’s in een schone theedoek tot gebruik.
Waardeer gerecht (0)