Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Surinamese roti kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Roti Masala
  • 4 Surinaamse rotiplaten
  • 250 g sugarsnaps
  • 480 g (vegetarische) kipstukjes of kippendijen
  • 250 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 g koriander, fijngesneden
  • 250 ml water
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

    1. Verhit 4 el zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit de ui, knoflook en Roti Masala kruiden 2 min. aan.
    2. Verhoog de temperatuur en voeg de (vegetarische) kipstukjes toe aan de pan en bak het geheel 3 min. Voeg de aardappelen en het water toe, roer het geheel goed door elkaar en breng aan de kook.
    3. Voeg de rode chilipeper en sugarsnaps toe aan de pan en laat het geheel 25 min. sudderen op lage temperatuur met de deksel op de pan. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Proef en breng op smaak zout en peper.
    4. Bereid de rotiplaten volgens de instructies op de verpakking.
    5. Verdeel de rotiplaten over de borden samen met de vulling en garneer naar wens met fijngesneden koriander. Serveer direct!

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met dehippevegetarier.nl

Waardeer gerecht (7)