Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien

Vervang de Chinese 5 spice kruiden met de cake & koek blend in de bereidingswijze.

  • 1 tl Euroma Chinese 5-Spice
  • 300 g rabarber
  • 1 el vanille suiker
  • 4 el suiker
  • 2 el amandelschaafsel
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml zoete witte wijn
  • 1 el Grand Marnier (sinaasappel cognac)
  • paar takjes dragon

Bereidingswijze

  1. Snij de rabarber in stukjes en kook in een bodempje water met 2 el suiker en Chinese 5-Spice. Roer regelmatig tot een compote. Laat het geheel afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen een (anti-aanbak) koekenpan. Rooster het amandelschaafsel licht bruin.
  3. Klop de slagroom met de overige 2 el suiker en vanillesuiker tot het dikker wordt en klop er geleidelijk de witte wijn en eventueel de Grand Marnier door. Klop door tot een dik half vloeibaar mengsel. Let op dat het niet schift, dus niet te lang door kloppen.
  4. Schep om en om een laagje rabarber en roommengsel in de glazen en garneer met amandelschaafsel en dragon.
Waardeer gerecht (0)