Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien

Vervang de Picadillo kruiden met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Picadillo
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 8 el olijfolie
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1 rode ui
  • 15 g koriander
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 150 g mais
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 jalapeñopepers
  • 10 g platte peterselie
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 10 maistortilla's
  • 200 g witte kaas

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en bak 8-10 min mee. Roer de tomaten, de tomatenpuree en het water erdoor en laat op laag vuur 20 min. stoven. Roer af en toe.
  2. Terwijl dat stooft, snipper je de rode ui en snijd je 5 g van de koriander fijn. Spoel de kidneybonen en mais onder koud water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de ui met de bonen, mais, azijn, 2 el olie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze grof. Snijd ook de rest van de koriander en peterselie grof. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de kruiden met sap en rasp van de limoen en 3 el olie in een maatbeker en maal met de staafmixer tot een groene salsa. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de witte kaas. Verdeel het gehakt, de bonensalade en de salsa over kommen en laat iedereen aan tafel zelf de taco’s samenstellen.
Waardeer gerecht (0)