Ingrediënten

  • 2 el Euroma Italiaanse kruiden
  • 1 el Euroma Funghi Trifolati
  • 300 g tagliatelle
  • 250 cherrytomaten, gehalveerd
  • 200 g roomkaas
  • 150 g verse spinazie, grof gesneden
  • 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 paprika's, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat al dente. Bewaar het pastawater.
  2. Breng de kip op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel iets zout. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kip rondom aan, tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.  
  3. Voeg de resterende lepel olie toe en warm op. Bak dan de ui, paprika, courgette en Funghi Trifolati kruiden aan, tot de groenten zacht begint te worden. Voeg de cherrytomaten toe en bak mee tot ook deze zacht beginnen te worden. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot dit geslonken is.  
  4. Voeg de roomkaas en een beetje pastawater toe en roer door tot je een dikke saus hebt.  Breng dit indien gewenst verder op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tagliatelle en de kip toe en meng door. Wil je de saus wat dunner, voeg dan wat extra pastawater toe. 
  5. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas en wat extra van de Italiaanse kruiden.   
Waardeer gerecht (0)