Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Chili con carne kruiden met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Chili con carne kruiden (alternatief is Fajita kruiden)
  • 1 kg sucadelappen (op kamertemperatuur)
  • 2 el bloem
  • 3 el olie
  • 2 rode uien
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 3 groene paprika’s
  • 400 g kikkererwten (2 blikken)
  • 800 g gepelde tomaten (2 blikken)
  • 3 el geroosterd amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees rondom met peper, zout en bloem. Verhit de olie en bak het vlees in ca. 15 min. rondom bruin.
  2. Snijd de ui in dunne parten en halveer de abrikozen. Snijd de paprika's in stukken van 2 cm. Laat de kikkererwten uitlekken.
  3. Neem het vlees uit de pan en bak de ui 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de paprika, abrikozen, kikkererwten, Chili con carne kruiden (of Fajita kruiden), gepelde tomaten, peper, zout en 150 ml water toe. Roer door, breng aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Doe de deksel erop en laat 3 uur op laag vuur stoven. Roer af en toe. Stoof het laatste uur zonder deksel.
  4. Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelschaafsel en serveer. Lekker met koriander.
Waardeer gerecht (3)